Esse

Esse är världens ledande probiotiska hudvårdsserie!

Vad kan goda bakterier göra för din hud?
I och på vår hud försiggår ett komplext samspel mellan mikroorganismer och mänskliga hudceller.
Mikroorganismerna upprätthåller ytbarriären, skyddar huden från angrepp och saktar ner åldrandet.
Genom att addera goda bakterier, stärks hudens egna försvar och optimerar dess funktion och utseende för en frisk och harmonisk hud. Dessutom är vi ekologiska, rättvisemärkta, Co2 neurtala och testar inte på djur.Att vår kropp består av fler mikroorganismer än mänskliga celler konstaterades i det internationella och oberoende forsknings projektet ”The Human Microbiom Project”.
Våra mikroorganismer är dessutom ansvariga för livsavgörande funktioner som vår kropp inte kan klara själv.
Vissa av mikroberna är goda, dessa kallas PROBIOTICA och vissa är skadliga och kan skapa sjukdom.
I vår västerländska livsstil påverkas de goda av faktorer som inte är gynnsamma och detta resulterar i en obalans.
Genom att stötta upp med probiotica kan balans återskapas.
På huden är probioticans närvaro direkt kopplad till hudens välmående och hälsa.
Esse är först i välden med att introducera LEVANDE probiotica i hudvård!

Möt Mette Picaut

M Picauts ingredienser kommer från odlingar där det är rent och enkelt att välja ingredienser och där odlaren har omsorg om plantor och miljön. Att välja mjukt kakaosmör istället för syntetiska ingredienser är en självklarhet. Tillsammans med aktiva peptider som ger resultat är M Picaut Skin Perfect Moisturiser en fantastisk creme och ett spännande möte mellan det renaste naturen kan erbjuda och det mest effektiva forskningen kan prestera. Det känns viktigt att våga förena motsatser och att ge sig ut på nya spår. Något som avspeglas i mina produkter. Tankar som alltid finns bakom valen av ingredienserna är effektivitet, sinnlighet och naturnära oavsett från vilken del av världen, eller forskningen, de kommer från. Jag vill att du med gott samvete kan ge dig själv effektiv skönhet med omtanke.

Att skapa ekologiska produkter med lyxkänsla utan onödiga utfyllnader är en stor utmaning, men det går. Vi har maximalt med rena, ekologiska ingredienser i våra hudvårdsprodukter som vi kombinerar med exklusiva biopatent, ett modern tänk och att allt ska vara allergenfritt. Produktionen sker i Sverige med grön el och rent, dalsländskt vatten. Inga av våra produkter testas på djur.

Jane Iredale

Grundaren till Iredale Mineral Cosmetics är Jane Iredale. Hon var den första som såg potentialen i mineralmakeup och dess hudvårdande egenskaper. Tillsammans med  plastikkirurger och dermatologer utvecklade hon 1994 makeupserien Jane Iredale – The Skin Care Makeup®.

Varför mineralmakeup? Vår makeupserie består av en avancerad blandning av mineraler och pigment som låter huden andas. Endast en applicering ger ett mycket hållbart resultat. Mineralerna ger ett naturligt skydd mot skadlig UV-strålning. Dessutom lugnar de känslig och irriterad hud.

Vi strävar efter att våra produkter och förpackningar ska ha en minimal inverkan på miljön. Som ett led i detta har vi bland annat sett till att våra pressade mineralfoundations, PurePressed Base, kommer i refills.

Blinc Mascara Amplified

Mascaran från Blinc som ger extra mycket volym och längd till ögonfransarna.
Blinc tagit fram en helt ny mascara som ger fylliga och långa ögonfransar
men som fungerar precis som Blincs traditionella mascara.
Enkel att applicera och lika enkel att avlägsna, endast ljummet vatten
och lätt fingertryck krävs för att mascara tuberna skall glida av ögonfransarna.
En perfekt mascara för alla som ställer höga krav på sin mascara och inte vill
tumma på volym eller längd. Mascaran är skonsam och passar
också till personer med känsliga ögon, allergiker och kontaktlinsbärare.

289kr