Ny natt creme, Sound sleep cocoon

Sound sleep cocoon

Vid framtagning av Sound Sleep Cocoon har experterna på The International Dermal Institute gjort ett gediget arbete inte bara med att hitta ingredienser som ska hjälpa till att återställa hudens fukthalt, stärka barriärfunktionen och motverka tecken på dagligt slitage. Man har också haft fokus på komponenter som verkligen kan förbättra sömnkvaliteten.

Huvudingredienser:Rörelseaktiverade eteriska oljor
Inkapslad olja från lavandin (kraftfull hybrid av två olika sorters lavendel) frisätts vid rörelse under natten. Tillsammans med lugnande patchouli och sandelträ främjas förutsättningarna för avslappning och en god natts sömn.

Silkträdsextrakt (Albizia julibrissin)
Innehåller kraftfulla antioxidanter som motverkar och till viss del reparerar dagligt slitage på cellerna. Motverkar glåmig hudton och hjälper också till att reducera framfarten hos vävnadsnedbrytande AGE-substanser (Advanced Glycation End-products).

Wu-Zhu-Yu (Evodia rutaecarpa)
Har en utjämnande effekt på hudens ytstruktur. Ger lyster och jämnar ut hudtonen. Frukten används inom kinesisk medicin för sina anti-inflammatoriska egenskaper.

Kakaduplommon (Terminalia ferdinandiana)
Rik på högkoncentrerat C-vitamin som effektivt skyddar cellväggar samt motverkar pigmentförändringar. Motverkar även uppkomsten av linjer och inflammation.

Tamarindkärnor (Tamarindus indicia)
Kapslar in fukt, förstärker hudens barriärfunktion
samt gör huden mjuk och slät.